Showing 16 Result(s)
Beauty Tips, Health Tips

PuroCollagen Bergred Farmaseutikal, Pure with 100% Absorption Into The Body

Puro Collagen mengandungi 100% kolagen yang halal, bergred tinggi (pharmaceutical grade) tanpa mengandungi sebarang bahan berbahaya. Anda boleh gunakan tanpa was was kerana kolagen yang tidak diperlukan akan dikeluarkan oleh badan secara semua jadi. Maka anda tidak perlu risau pada kesan sampingan konsumsi Puro Collagen. Boleh terus order di SINI ya.

Beauty Tips

Catitan Ikhlas Bukan Si Penjual Essential Oils

Semalam saya ke HUKM dengan anak saudara. Melawat abang ipar yang buat operation. Nasib baik husband nak tolong hantarkan. Jimatlah jugak duit Grab Car RM25. 😝 Sebelum bertolak, tiba-tiba saya teringat nak bawa diffuser dan essential oils yang ada. Buka kotak set essential oils, pilih-pilih, sambil merujuk buku 150 Uses of Essential Oils yang dihadiahkan. …

Beauty Tips, Blog

SETITIK ESSENTIAL OIL (EO) = 75 CAWAN TEH

Sila guna atau consult orang lain dengan berhati-hati. Essential oil (EO) atau minyak pati, sebenarnya sangat kuat. MESTI berhati-hati supaya tak terlebih dos. Kenapa pulak terlebih dos, sedangkan kita guna atau minum setitik dua saja EO. Okay, okay, tahu tak, setitik EO sebenarnya adalah sama dengan 75 cawan teh minyak pati herba yang anda sedang …

Beauty Tips, Blog

DETOX KULIT KEPALA, JADIKAN AKAR RAMBUT KUAT DAN RAMBUT TUMBUH SEMULA DENGAN CEPAT

DETOX KULIT KEPALA ELAKKAN LIANG RAMBUT TERSUMBAT DENGAN #KAYUMANISFLORES . . Rutin harian kita bukan sekadar syampu dan sapu hair conditioner saja untuk bagi rambut sihat. . . Pernah tengok tak kat salon ada orang steam rambut guna mesin macam kepala alien tu? Dulu waktu kecik, mak rajin sangat buat rambut guna bendalah tu. . …

Beauty Tips, Blog

Bentonite clay = healing clay dari gunung berapi

Tau tak bentonite clay tu apa? Nanti kita cakap pasal bentonite clay ok? Magic clay, healing clay, Montmorillonite clay dan pelbagai nama lagi untuk tanah liat dari gunung berapi ni.  Ramai orang dah tahu, tanah dari gunung berapi sangat bagus sebab kaya dengan pelbagai mineral yang jarang ada di tanah lain. Di indonesia, kenapa tanaman …

Beauty Tips, Blog

MASKER DIY UNTUK KULIT KEPALA YANG TIDAK SIHAT

Nak tau tak kenapa bila kita guna syampu atau hair conditioner paling mahal harga sejuta pun rambut masih macam #maklampir? Haa tulah, taknak tanya kita. Kita pun malas share. Malas share sebab LUPA.😝 Kakak ipar fiona, #catwoman dah berjuta kali pesan, “Mas, mana petua?” “Mas, petua tin susu untuk perut kempis dalam pantang bila nak …