Showing 11 Result(s)
Blog, My Stories

WE Time Mak-Mak Yang Dah Sewel Duduk Di Rumah

Bukan senang nak jumpa semula lepas habis kelas yang dulu. Dah dapat jumpa, memang tak berhenti berborak! Sampai makanan atas meja dialih pulak atas kerusi nak bagi ruang berborak punya pasal. Thanks Suhaili Baharudin (Founder Soaporia sabun cold-process), Nani Rahim (Young Living essential oil experts), jemput fiona yang kalut pagi tadi. Norafiza Mahmud (Founder Kayra …

Blog, My Stories

Jadikan Ejekan Pembuka Jalan Untuk Berjaya

Sejak kecil, bila kita dah biasa ditanam dengan macam-macam kepercayaan, sampai besar, kita susah nak terima benda baru untuk menafikan kepercayaan lama. Otak dah tanam kepercayaan tu. Dah sebati dengan jiwa orang kata. Ada benda baru datang, walaupun benar, kita susah nak terima dan percaya. Contoh, orang zaman dulu, percaya bumi ni rata. Bila datang …

Blog, My Stories

Jangan Malu Berkulit Gelap, Anda Sebenarnya Sangat Cantik!

Siapa kulit dia gelap atau coklat-coklat manis? Janganlah malu ok. Sebenarnya anda tergolong di dalam wanita berwarna warni yang paling cantik dan lambat tua ok! Orang yang warna kulit dia macam ni, sebenarnya sangat beruntung sebab lambat kedut tau. Kulit tahan lasak, heavy duty dan susah rosak. Tapi pelik, ramai jugak yang mengejar nak jadi …

Blog, My Stories

Orang India dan Kekuatan Memori Mereka

Saya mengaku, penyakit pelupa yang saya ada sangat teruk. Mengganggu aktiviti harian, mood dan buatkan saya blur secara tiba-tiba. It’s more like dementia. Short term memory. Nyanyuk sebelum senja. Lama saya cari jalan untuk ubati penyakit lupa ni. Malu. Belum masuk 40an, baru beranak 4, penyakit pelupa saya lebih teruk dari mak yang beranak 9. …