Tak Minum Hampas Jus Kurus Keding? Buat ni.

 

Aloha!

Happy sunday people!

Mesti ramai harini yang bawak anak jalan kan?
Ke mengfionakan diri di rumah macam saya?

Best kan dapat golek-golek atas katil sambil tengok movie, kunyah-kunyah cikedis. Sayalah tu sekarang.

Oh, semalam saya buat delivery delima. Lama dah tak buat delivery.

Bawah ni #kronologi (macam jenayah pulak) delivery sepanjang menjadi despatch housewife (bukan#desperatehousewives ok?).

2015 buat delivery #jagungmutiara Cameron Highlands (original jagung cameron, bukan ipoh). Page Jamae Shop 자매 가게 yang asal adalah page jual jagung cameron.

2016 buat delivery kacang dan #kimchi, tteokboki. Siap ada page Lubok Kacang – Murah & Bersih. Mula-mula buka untuk kejiranan Melawati je, lepas tu merebak ke orang luar.

2017 buat delivery #importedfruits pulak. Ambik direct dari importer.

Jual buah dan jagung cameron antara favourite moment saya. Seronok sebab 2 benda ni makan tak puas. Bila jual #kacang, nak makan pun dah muak. Nak buat #batuseremban pun takde mood.

Dengan jagung, macam-macam boleh buat. Puding jagung, bubur jagung, air jagung, jagung bakar, rebus, umpan #tikus pun boleh.

Buah boleh ratah macam tu je dan buat jus.

Sekarang, untuk delivery kimchi dan buah-buah kecik, saya dah ada runner tetap.

Takde dah kelam kabut nak deliver sana sini, bawak anak, hadap anak berperang dalam kereta, berhenti makan, rehat. Huish #penat!

Sekali beli cikedis nak bagi anak senyap dalam kereta dah RM30, sekali berhenti makan untuk 5 orang (#bilalmiqdad baby lagi masa tu) dah RM40-RM50), pastu kadang-kadang tengok Mcd nak beli, tengok Subway nak beli, Dunkin Donut pun!

Omg..baru perasan, padanla jadi #fionashrek tanpa notis.

Lepas makan-makan, berdengkur pulak dalam kereta. Good!

Nasib baik muat lagi masuk kereta sampai sekarang. Seatbelt pun boleh belit badan lagi. Fuh!

Eh, lupa lah. Sebenarnya nak cerita pasal,

APA YANG ANDA BOLEH BUAT DENGAN HAMPAS JUS KURUS KEDING?

Semalam ada follower saya tulis jus kurus keRing.

Tengah imagine rupa orang kurus kering macamana. Dapat bayangkan rupa orang anorexia je.

Okay,

Tengok gambar bawah ni.

Ni kawan baik saya, Aisyah Shoaib Ischa. Kreatif makcik ulam ni.

Dia guna hampas jus ni untuk bagi cantik kulit muka dan hilangkan stress.

Kalau anda batuk, tak lalu nak telan hampas tu, bolehlah tapis dan tepek kat muka. Kulit pun jadi cantik, bersih dan licin macam kulit aisyah ni. Bukan untuk putihkan kulit, tapi bagi cerah, bersih dan glowing.

Makcik ni kalau jumpa kat luar, lagi nampak real kilat kulit muka dia.

PS: Ada benefit lain yang effective jugak untuk sesiapa minum jus kurus keding ni. Macam superjuice dah.

#masturarashid
#masturatheherbalist

Nak tanya sesuatu?