Nak Sumber Protein Selain Daging?

ALTERNATIF UNTUK SI VEGETARIAN YANG MAHUKAN SUMBER PROTEIN SELAIN DAGING

 

Ada sesiapa vegetarian atau elakkan makan daging untuk dapatkan sumber protein?

Mungkin boleh beralih ke makanan macam dalam gambar ni.

Selama ni kita ingat daging saja sumber protein, betul tak?

Sebenarnya, banyak lagi sumber protein yang ada disekeliling kita.

KIta je tak tau atau malas ambik tau.

Kita suka makan daging, sebab tula banyak daging sekarang kat badan. Terlebih-lebih pulak. Tu yang jadi fiona bukan cinderella ok?

Harap dengan post dalam album GOOD FOOD, BAD FOOD dapat bantu ramai orang beralih ke makanan yang lebih sihat dan tak berlemak tepu macam yang kita selalu ambik.

Stay healthy sampai tua!

Sumber protein dari kacang dan sayuran.

 

 

 

 

 

 

PS: Kita akan sentiasa update sumber mineral alternatif dan diet sesuai untuk vegetarian, pengamal diet Atkins, pesakit darah tinggi, kencing manis dan serious illness lain. 😉

RUJUKAN:
http://www.health.com/health/gallery/0,,20718479,00.html

http://www.onegreenplanet.org/nat…/vegan-sources-of-protein/

Nak tanya sesuatu?